Та, тази сутрин завъртам ключа за да запаля, при което се чу звук на щракване и ключа олекна в ключалката. Трябваше да го върна сам на контакт. Мисля, че пружинката която го връща е изхвърчала някъде. Някой имал ли е подобен проблем и на какъв майстор трябва да карам колата за този проблем? Надявам се, няма да се наложи да се сменя цялото имо?
Известие
Collapse
No announcement yet.
Ключа не се връща на контакт
Collapse
X
-
Първоначално публикувано от Doomguy Покажи съобщениеТа, тази сутрин завъртам ключа за да запаля, при което се чу звук на щракване и ключа олекна в ключалката. Трябваше да го върна сам на контакт. Мисля, че пружинката която го връща е изхвърчала някъде. Някой имал ли е подобен проблем и на какъв майстор трябва да карам колата за този проблем? Надявам се, няма да се наложи да се сменя цялото имо?
Практикува се от повечето майстори, ама си е цифра.
Вариант 2 - купуваш го от морга .Аз го купих за 10 лв и го разглобих,за да взема само клемата и да я монтирам на моя възел,за са запазя същия патрон и същия ключ.
Малко е шибано свалянето на целия възел от колоната, защото закрепващия болт има вид на нит без шлиц за отвертка и се развива с чук и секач - нямам идея що го е измислил така жабарятДобре е да се внимава със свалянето и после поставянето на намотката на имобилайзера, иначе не е трудна, ама досадна работа.И препоръчително е при сглобяването да се сложи болт за отвертка или ключ (или поне да се направи шлиц с ножовка на главата на оригиналния).Естествено по-добре е ,ако намериш майстор, който да се навие да се занимава с тая работа, ама не ми се вярва
...
155 1,6 TS 16V `96
166 2,4 JTD `99
147 1,9 JTDm 8V `07
-
Първоначално публикувано от endeavour Покажи съобщениеВариант 1 - сменя се този възел http://www.axm-auto.com/index2.php?b...=21&subcat=119
Практикува се от повечето майстори, ама си е цифра.
Вариант 2 - купуваш го от морга .Аз го купих за 10 лв и го разглобих,за да взема само клемата и да я монтирам на моя възел,за са запазя същия патрон и същия ключ.
Малко е шибано свалянето на целия възел от колоната, защото закрепващия болт има вид на нит без шлиц за отвертка и се развива с чук и секач - нямам идея що го е измислил така жабарятДобре е да се внимава със свалянето и после поставянето на намотката на имобилайзера, иначе не е трудна, ама досадна работа.И препоръчително е при сглобяването да се сложи болт за отвертка или ключ (или поне да се направи шлиц с ножовка на главата на оригиналния).Естествено по-добре е ,ако намериш майстор, който да се навие да се занимава с тая работа, ама не ми се вярва
Първоначално публикувано от Doomguy Покажи съобщениеАбсурд да дам над 100 лв за нищо, за сега ще карам така, поне докато си намеря нещо от моргите. Защо трябва да се сменя ключа, нали този клеморед си върви отделно от имобилайзера?точка
Comment
-
Първоначално публикувано от kolev Покажи съобщениетози винт е специален. когато го монтират в завода, при стягането му се чупи главата и остава като нит. целта е да се демонтира трудно....
155 1,6 TS 16V `96
166 2,4 JTD `99
147 1,9 JTDm 8V `07
Comment
-
бъди сигурен, че инженерите са имали причина да го направят така. доколко е добро решение,вече е друг въпрос. всички италиански коли са по този начин поне от 90-те, може и от преди това.
иначе ето как изглежда болта преди да му се скъса главата.
точка
Comment
-
Е именно това ме интересува, гледам някои хора с проблем като моя са топили стартери, но на 166 явно е друго положението. Като гледам разликата в цените е яка, клемореда на 156 и производните струва 16 кинта, този на 166 и Капа е 118. Значи се набутах излишно с този клеморед.
Comment
-
Първоначално публикувано от Doomguy Покажи съобщениеЕ именно това ме интересува, гледам някои хора с проблем като моя са топили стартери, но на 166 явно е друго положението. Като гледам разликата в цените е яка, клемореда на 156 и производните струва 16 кинта, този на 166 и Капа е 118. Значи се набутах излишно с този клеморед.
Edit: Номерът с болта е направен за да се стига трудно до клемореда и да не може да се палят като ладите.Last edited by myato; d.m.y г., 11:25.Alfa Romeo 1.9 JTD 00 sigpic
Comment
-
Кое му е неудобното, връщам ключа на мястото и това е. Стартера не върти при запалване на мотора, значи няма какво да се стопи. Повредата е по-скоро козметична, не ми се дават 70 лева за нищо. В момента нямам финансова възможност да се занимавам с колата.
Comment
-
Първоначално публикувано от Doomguy Покажи съобщениеСега последно, да сменям или не?
159 1.8 MPI
166 2.0 TS (ex)
Comment
Comment